President Biden bezoekt Mis in Rome

Leestijd: < 1 minuut
Dinsdag 02 november 2021 07:00 – Bron: Redactie kerk/KNA/1010WINS – Beeld: PB
 -Rome- Sommige Amerikaanse Bisschoppen willen politici zoals Joe Biden uitsluiten van de Eucharistie vanwege hun liberale standpunt over abortus. Daarom werd er in de media gespeculeerd of de VS- president de H. Communie in Rome zou ontvangen. Inmiddels is er duidelijkheid.

De Amerikaanse President Joe Biden en zijn vrouw Jill woonden zaterdagavond de H. Mis bij in Rome. Op Twitter-foto’s van verschillende media is hij te zien in de Saint Patrick’s Church in gesprek met de Pastoor van de Engelssprekende parochie in Rome. Tijdens de H. Mis ontving Biden ook de H. Communie, zoals Pastoor Steven Petroff later bevestigde. Biden was in Rome voor de G20-top.

Of Biden, de tweede Katholieke President van de Verenigde Staten na John F. Kennedy, de H. Mis in Rome zou bijwonen, werd nauwlettend in de gaten gehouden door de media. Onder Amerikaanse Bisschoppen wordt gedebatteerd over een uitspraak dat politici die voorstander zijn van een liberale abortuswetgeving van het sacrament moeten worden uitgesloten.

Afgelopen vrijdag werd Biden ontvangen door Paus Franciscus voor een opmerkelijk lange privé audiëntie.Later, op navraag van journalisten, zei de president dat de Paus hem had verteld dat hij een “goed katholiek” was en dat hij ter Communie moest gaan. Of dat waar is weten alleen de Paus en Biden, want het Vaticaan wilde een-en-ander ontkennen noch bevestigen.

Saint Patricks of San Patrizio is de Engelssprekende parochie in Rome; het is slechts 300 meter van de Amerikaanse ambassade. Pastoor Petroff had, vanwege strenge veiligheidsmaatregelen, slechts een paar uur eerder vernomen dat Biden de avondmis in Saint Patricks zou bijwonen.