President Tanzania: God beschermt tegen corona, vaccinatie is niet nodig

Leestijd: < 1 minuut
Vrijdag 29 januari 2021 15:59 Bron: KNA Foto: Issa Michuzi
 -Dodoma- In Tanzania is een hoogoplopend conflict tussen kerk en staat ontstaan over de coronaverspreiding. President John Magufuli spreekt zich uit tegen vaccinaties en roept Tanzanianen op om uitsluitend op God te vertrouwen.

Die heeft het land een jaar lang voor de pandemie weten te behoeden, aldus het staatshoofd in de krant The Citizen. Magufuli gaat daarmee op ramkoers met de Katholieke kerk in het land, die waarschuwt voor een nieuwe golf van besmettingen.

Dinsdag riep Aartsbisschop Gervas John Mwasikwabhila Nyaisonga de Tanzanianen op om voorzichtig te zijn. In een brief kondigde de voorzitter van de Bisschoppenconferentie aan: “Ons land is geen eiland, dus gezien het toenemende aantal coronagevallen in Afrika, is er alle reden om je tegen besmetting te beschermen”. De geestelijke sprak zich uit voor het dragen van maskers en strengere hygiënemaatregelen.

De regering in Dodoma reageerde niet direct op de waarschuwing van de Bisschoppen, maar gisteren kondigde Magufuli aan dat het land al meer dan één jaar geen corona kent omdat God het kan vermijden en dat het Oost-Afrikaanse land geen testlaboratorium mag worden voor gevaarlijke vaccins, aldus de
steeds autocratischer regerende president. Hij beweert dat zijn land al maanden vrij is van het coronavirus, waarnemers hebben daar echter grote twijfels over.