Priester Antoine Bodar zegt huwelijk Thierry Baudet af onder druk van Bisdom

Leestijd: < 1 minuut
Woensdag 01 december 2021 13:55 – Bron: Redactie kerk – Beeld: A. Bodar prive
 -Amsterdam- Thiery Baudet is afgelopen donderdag in het huwelijk getreden. Het feest vond in stilte en klein gezelschap plaats. De leider van Forum voor Democratie (FvD) trouwde met fotografe Davide Heijmans waar hij al jaren een relatie mee heeft. De twee geliefden wilden vorig jaar zomer al trouwen, maar de coronapandemie gooide roet in het eten.

Priester Antoine Bodar, een persoonlijke vriend van Baudet, zou een speech houden en was uitgenodigd op de bruiloft. Hij heeft echter afgezegd omdat hij bang is dat zijn komst schade aan de kerk zou berokkenen. Uit betrouwbare bronnen in het Bisdom Haarlem-Amsterdam blijkt nu dat Bisschop Jan Hendriks druk heeft uitgeoefend op Bodar om ‘weg te blijven’ danwel geen speech te houden.

Het Bisdom zou Bodar hebben meegedeeld dat zijn aanwezigheid en eventuele toespraak in de openbaarheid uitgelegd kan worden als instemming met de radicale en extreme politieke standpunten van Baudet cs.

Bodar is al jaren nauw bevriend met Baudet maar deelt diens politieke overtuiging op vele punten niet. Om de kerk niet in verlegenheid te brengen heeft Bodar besloten om niet te spreken en zelfs niet te verschijnen op de bruiloft van de politicus.