Priester in Kenia vermoord

Leestijd: < 1 minuut -Nairobi- (KNA) Een week na zijn raadselachtige verdwijning is het stoffelijk overschot van een priester uit Kenia gevonden.

Klaarblijkelijk hadden de daders de Katholieke Geestelijke Michael Maingi Kyengo in de nabijheid van een rivier bij de stad Makima, 100 kilometer noordelijk van de hoofdstad Nairobi begraven. De politie onderzoekt de moord, aldus plaatselijke media.

“Wij zullen het lijk onderzoeken, om meer duidelijk te verkrijgen”, citeert dagblad “Daily Nation” een woordvoerder van de regionale autoriteiten. Hij sprak van een “afschuwelijke daad”.

Priester Kyengo werd een week geleden voor het laatst gezien, toen hij zijn ouders bezocht. Nadat hij na dat bezoek nog een arbeider naar huis had gebracht, begaf hij zich ‘s-avonds laat op de terugreis naar zijn Pastorie. Tijdens deze reis moet hij ontvoerd zijn, kort daarop werd zijn bakkonto leeggeroofd. Twee verdachte personen zijn inmiddels aangehouden; zij wezen de politie naar de plek waar de Priester begraven lag.

Foto: Pixabay Video: youtube inc.