Priester met steek- en vuurwapens aangehouden op St. Pietersplein

Leestijd: < 1 minuut
Woensdag 8 mei 2024 ~ 13:34 uur ~ Bron: Redactie Kerk/LaRepubblica ~ Beeld: Publiek domein

 -Vaticaanstad- Het Sint Pietersplein en alles daaromheen wordt streng bewaakt, dat is helaas nodig, niet iedereen komt vol devotie naar Vaticaanstad.

Rond de klok houden de Vaticaanse politie en veiligheidsdienst alles en iedereen in het oog, dat ervoer ook een priester uit Tsjechië. Of de Tsjechische priester van nature bang is, of vreesde voor een aanslag op het St. Pietersplein is nog niet duidelijk, wel dat hij voorbereid was op alle mogelijke bedreigingen.

De priester had een luchtdrukpistool, twee keukenmessen, een stanleymes en een schroevendraaier bij zich toen de Vaticaanse Zwitserse garde (politie red.) hem aanhield bij een veiligheidscontrole. Zoals de krant “La Repubblica” meldde, werden de Tsjech en een metgezel beschuldigd van illegaal wapenbezit.

De priester, die een busreis van Tsjechische pelgrims begeleidde, verklaarde dat hij de wapens nodig had voor zijn persoonlijke verdediging. De priester gaf duidelijk de voorkeur aan een schietwapen boven een schietgebed, in geval van nood.