Primeur: Nederland heeft eerste vrouwelijke Pastoor, volgens NOS

Leestijd: < 1 minuut -HILVERSUM-(RED) Het NOS-journaal van 20.00 uur op zondagavond 10 november. Bijna dagelijks bericht het best bekeken nieuwsprogramma van ons land over de brand in de Rooms-Katholieke Kerk in Hoogmade. De opvallende aandacht welke de NOS aan dit nieuwsfeit schenkt overtreft de aandacht voor de brand in de Notre Dame te Parijs.

Aangekondigd wordt het nieuwsitem door de Katholieke presentator Rob Trip. Dan volgt het verslag over de Parochianen die deze zondag moeten uitwijken naar een schoolzaal tegenover de Kerk en die zit afgeladen vol. Verslaggever Henrik Willem Hofs van de NOS moet nog even bijgeschoold worden, want in zijn reportage wordt Pastoraal werkster Marjo Hoogenbosch voorzien van een titelbordje met de tekst: “Pastoor Marjo Hoogenbosch”.

Terwijl onze Paus nog druk doende is met een eventuele invoering van de vrouwelijke Diaken, wil verslaggever Hofs sneller zijn dan de Paus. Of is het onkunde? Laten wij het maar op het laatste houden. Toch mooi dat het geloof weer eens het journaal heeft weten te halen, al is de teneur wel vaak een droevige. Zie de uitzending onderstaand via YouTube.