‘Regenboogpad’: Bisschop roept Pastoor Prasing tot de orde

Leestijd: < 1 minuut -OUDENBOSCH – Teruggefloten door zijn eigen Bisschop. Uitgemaakt voor ketter. Pastoor Maickel Prasing heeft de laatste dagen voor behoorlijk wat reuring gezorgd in Parochie en Bisdom. Het ging zover dat geuniformeerde leden van de Sint Michaëlbrigade voor de kerkdeur de passanten en bezoekers waarschuwden: ‘De Pastoor is een ketter’ (zie foto)

Pastoor M. Prasing

Pastoor Maickel Prasing brak zondag een lans voor de komst van een regenboogpad tegenover de prachtige Basiliek in Oudenbosch. Dat zou volgens hem niet alleen de verkeersveiligheid ten goede komen, maar ook de Holebitra-gemeenschap laten zien dat zij welkom is in de Moederkerk. Nu, een paar dagen later, heeft het Bisdom de Pastoor teruggefloten en wordt hij op een spandoek uitgemaakt voor ketter door leden van de brigade van St. Michaël.

Petitie snel van internet gehaald

Pastoor Prasing wil het liever niet meer hebben over de commotie die zijn petitie voor een ‘regenboogpad’ teweeg heeft gebracht. Hoewel hij ‘geen millimeter aan twijfel’ heeft over zijn oproep, liet Prasing de petitie die hij online was gestart, als de bliksem weer offline halen. ,,Het Bisdom heeft dat gevraagd, omdat deze het plaatselijke karakter wat oversteeg. Wij hebben ons punt gemaakt, het is nu duidelijk.” aldus de Pastoor in de media. Spanning is er wel, hoe zullen dit weekeinde tijdens de Mis de Parochianen en Brigadeleden van St. Michael reageren?

Bron: St. Michaelbrigade/BNdeStem/Omroep Brabant. Foto: Sint Michaëlbrigade/Parochie