Jordanië wil pelgrimsroute naar Berg Nebo herstellen

Donderdag 30 september 2021 06:01 – Bron: Redactie kerk/Agence Petra – Beeld: PB
 -Amman- Jordanië wil de route naar de berg Nebo in de provincie Madaba ten zuidwesten van Amman heropenen voor Christelijke pelgrims. Minister van Toerisme en Archeologie Najef Al-Fayez opende gisteren de eerste fase van een overeenkomstig project, meldt het Jordaanse staatspersbureau Petra.

Het bedevaartsoord is een belangrijk toeristisch en religieus object. Het project heeft nu tot doel basisdiensten te verlenen aan bezoekers en het toerisme in de hele provincie te promoten. Volgens het ministerie zal de uitbreiding in verschillende fasen plaatsvinden. Er wordt onder meer een pelgrimspad van 30 kilometer aangelegd. Lees verder onder de foto>

Herdenkingsoord berg Nebo

Ook vierde de stad Madaba, bekend om zijn mozaïeken, de benoeming tot Arabische toeristische hoofdstad in 2022. Dit zal het toerisme in de regio stimuleren en investeerders aantrekken, aldus Al-Fayez.

Mozes

Op de berg Nebo ligt een herdenkingsoord welke herinnert aan de vroegchristelijke tijden en de profeet Mozes, die volgens de Bijbel het beloofde land aan de andere kant van de Jordaan mocht zien nadat de Israëlieten, na 40 jaar omzwervingen door de woestijn, Egypte hadden verlaten, maar betreden mochten zij het niet. De beroemde bedevaart naar het Heilige Land, door pelgrim Egeria, verwees al naar Nebo als de plaats waar Mozes begraven ligt, zo schreef zij in haar pelgrimsverslag uit de 4e eeuw.

Mozaïeken

Een Basiliek uit de Byzantijnse periode, versierd met indrukwekkende mozaïeken, getuigt van deze verering en van de fundamenten van latere kloostergebouwen. In 1932 vestigden de Franciscanen zich er (zie foto boven). Het Heiligdom op het 800 meter hoge rotsplateau werd in oktober 2016 heropend na een uitgebreide restauratie die bijna tien jaar in beslag nam.

Geef een reactie op dit artikel