Reliek heilige Bernadette is terug in Lourdes

Leestijd: < 1 minuut
Donderdag 2 mei 2024 ~ 07:39 uur ~ Bron: Redactie Kerk/Aartsbisdom ~ Beeld: MB

 -Utrecht/Lourdes- Bernadette is weer thuis. Bedevaartbisschop mgr. Woorts en vertegenwoordigers van bedevaartorganisatie Huis voor de Pelgrim hebben de reliek, die in april door Nederland trok, weer teruggebracht naar het heiligdom in Lourdes.

De reliek is bij de Grot in Lourdes overhandigd aan de verantwoordelijke priester van het heiligdom. Mgr. Woorts bedankte namens de Nederlandse Bisschoppenconferentie het heiligdom voor het uitlenen van de reliek. Ook dankte hij de vele vrijwilligers die zich voor en achter de schermen ingezet hebben om de rondgang mogelijk te maken.

Rondgang
Tussen Tweede Paasdag (1 april) en zondag 28 april maakte de reliek van de heilige Bernadette Soubirous een rondgang langs alle Nederlandse bisdommen. De reliek werd in veertien plaatsen verspreid door het land ontvangen. In alle kerken die de reliek aandeed, kwamen grote aantallen belangstellenden om deze te vereren. Overal waren vieringen en processies georganiseerd. In het Aartsbisdom Utrecht was de reliekschrijn van 16-18 april in de Broederenkerk te Deventer en van 18-20 april in de St. Catharinakathedraal te Utrecht.

Bedevaartorganisatie Huis voor de Pelgrim is op dit moment met een groep van bijna 1.200 pelgrims uit Nederland in Lourdes, daaronder is ook een aantal groepen uit het Aartsbisdom Utrecht. De reis wordt begeleid door mgr. Woorts (binnen de Nederlandse Bisschoppenconferentie referent voor bedevaarten) en vicaris Cornelissen van Deventer.

Bekijk hier foto’s van deze bedevaart op de website van Huis voor de Pelgrim.