RK-kerk groeit, maar nog niet in Europa

Leestijd: < 1 minuut  -Vaticaanstad- Bij gelegenheid van Wereldmissie Zondag presenteerde de Vaticaanse persdienst Fides statistische gegevens over de Katholieke wereldkerk. Dienovereenkomstig is het aantal katholieken in 2016 wereldwijd toegenomen. Een uitzondering vormt alleen Europa.

Het aantal Katholieken wereldwijd steeg in 2016 met ongeveer 14 miljoen tot 1,299 miljard. Het aandeel van de Katholieken in de wereldbevolking nam ondanks deze stijging af tot 17,67 procent.

De toename van het absolute aantal Katholieken heeft plaatsgevonden op alle continenten behalve Europa, zo Fides. Terwijl het aantal Katholieke gelovigen groeiden in Afrika, Amerika, Azië en Oceanië, daalde het aantal Katholieken in Europa met 240.000.

De meeste Katholieken wonen op het Amerikaanse continent (Noord-, Midden- en Zuid-Amerika), volgens de statistieken van Fides, gebaseerd op Vaticaanse cijfers. Tussen Alaska en Tierra del Fuego waren er in 2016 ongeveer 630 miljoen katholieken. 6 miljoen meer dan een jaar eerder.

Bron: Fides Foto: Pixabay