Rusland: Katholieken bidden massaal voor de vrede

Leestijd: < 1 minuut
Ononderbroken negendaagse aanbidding van het Heilig Sacrament
Maandag 28 februari 2022 12:27 – Bron: Redactie kerk/VN/KNA- Beeld: PB
-Moskou- In heel Rusland volgen Rooms-Katholieke gelovigen de oproep van de Russische  bisschoppenconferentie om te bidden en te vasten voor vrede. In Saratov begint op 1 maart om middernacht een ononderbroken negendaagse aanbidding van het Heilig Sacrament.

Bisschop Clemens Pickel van Saratov zal de uitstelling van het Allerheiligste verzorgen. Steeds meer Katholieke parochies in het ganse land willen meebidden, meldt de Russische redactie van de Vaticaanse perskamer. De uitstelling en aanbidding wordt overgenomen door de kloosters in Taganrog, Orsk, Astrachan, Kazan en Saratov, door de gelovigen in Moskou, Sochi, Novocherkassk, Rostov aan de Don, Vladikavkaz en Krasnodar en door de seminaristen en de Franciscaanse gemeenschap in Sint Petersburg.

Open brief

De vijf bisschoppen van de Russische Katholieke Bisschoppenconferentie schreven afgelopen donderdag een open brief aan de gelovigen, een paar uur nadat de Russische agressie tegen Oekraïne begon. “Onze volkeren verdienen een vrede die gebaseerd is op een vastberadenheid om andere mensen, andere volkeren en hun waardigheid te respecteren”, zo meldt de open brief. De politieke leiders moeten er alles aan doen ‘om het conflict te beëindigen’.