SCHAAMTELOOS! Politie bestormt Klooster om vluchteling uit te zetten UPDATE

Leestijd: 2 minuten

Ongehoorde actie Oostenrijkse politie. Politie-razzia naar Nederlands voorbeeld. Bondspresident grijpt in.

-Langenlois (AT)- (KNA) In de nacht van de tweede Adventszondag heeft de politie een Klooster in het Oostenrijkse Langenlois bestormd, om de Afghaanse vluchteling Ziaulrahman Zaland (foto) te arresteren.

De student, die door de Franciscanessen sinds 2017 in het Kluizenaarsgedeelte van het Klooster was ondergebracht, zou al maandagnacht naar Afghanistan worden teruggezonden, aldus de Weense pers.

De Zusters toonden zich hoogst verbaasd over de inval van zeven politie-ambtenaren in het afgesloten Kloostergedeelte; zij beschouwen dit als een taboebreuk en gevoelige storing van hun “persoonlijke en religieuze leven”. De 22-jarige leeft al meer dan vier jaar in Langenlois en bezoekt sinds 2017 de hoge school voor sociaalmanagement en de vakschool voor sociale vorming van de Franciscanessen, waar hij in juni 2020 zijn examen zou doen.

Nog dezelfde zondag stuurden de drie onderwijszusters een petitie aan Bondspresident Alexander Van der Bellen, om de “hondsbrutale” uitzetting te stoppen. Tevens appelleren de Zusters aan hem, de voor woensdag geplande parlementaire behandeling van het thema ‘Asielzoekers in opleiding’ af te wachten en daarmee de betrokken mensen de mogelijkheid te geven hun studie af te maken. Tevens is het leven van de jongeman, met 100 procent zekerheid, in Afghanistan in gevaar, gezien de omstandigheden aldaar.

Medestudenten van de vluchteling hielden een demonstratie voor de 22-jarige, die optimaal is geïntegreerd. De demonstratie alsook een speciale Kerkdienst in de Kerk van het Klooster werd door zowel de school als de Zusters ondersteund. Ook verontwaardigde dorpelingen kwamen in grote getale om stil te staan bij deze respectloze inval in het Klooster en om te bidden voor het heil van de thans in doodsnood verkerende jongen.

Update maandagnacht 9 december ORF-Fernsehen. Bondspresident van der Bellen grijpt in

De uitgezette Zaland is uit de gevangenis teruggekeerd naar het Klooster. Bondspresident van der Bellen heeft zich persoonlijk ingezet om uitzetting, vanwege het gevaar in Afghanistan, te voorkomen.

De jongeman kan zijn studie weer oppakken. Van der Bellen wil met de minister van Justitie een gesprek over de inval in het Klooster.

Moge het nederlandse regime een voorbeeld nemen aan de Oostenrijkse President.

 

 

 

 

 

 

 

Foto kop: Privefoto van Ziaulrahman Zaland (22). Foto: Bondspresident publiek domein