Seksfilmpje maken in de kerk. Daar rust geen zegen op

Leestijd: < 1 minuut
Vrijdag 17 mei 2024 ~ 07:33 uur ~ Bron: Redactie Kerk/KNA ~ Beeld: MB

 -Rosenheim (D)- Een koppel filmde zichzelf terwijl zij geslachtsgemeenschap hadden in de Rooms-katholieke kerk Maria Hemelvaart in het Duitse plaatsje Marienberg. Als je bij een dergelijke ‘daad’ dan ook nog betrapt wordt, kom je in de krant en voor de rechter.

De strafkamer van de rechtbank in de stad Traunstein veroordeelde de mannelijke helft van het paar tot maar liefst vijf jaar en vijf maanden gevangenisstraf. Een zó hoge straf gaf nog meer opzien. Wat is er aan de hand?

In het Duitse strafrecht worden kleine zaken (seks in een kerk) ook met kleine boetes afgedaan. Maar waarom dan zoveel jaar gevangenisstraf? Uit het zittingsverslag bleek dat de man een nog groter zondaar was dan gedacht. Hij mag achter de tralies omdat hij op zijn woonadres, een camping, ook nog eens 20 tijdelijke bewoners in totaal 400.000 Euro afhandig had gemaakt.

Dat laatste rekende de rechter de 39-jarige man dus zwaarder aan. De man is eveneens de toegang tot zijn verblijfplaats op de camping verboden, maar gelet op het feit dat de rechter hem alternatieve huisvesting heeft gegeven zal dat niet zijn grootste probleem zijn.

In overleg met de bisschop van Augsburg heeft de plaatselijke pastoor het altaar in de kerk opnieuw gezegend vanwege het incident.