Seminaristen in Libanon op zoek naar hulp

Leestijd: 2 minuten

 

Zaterdag 7 januari 2023 – 14:00 uur – Bron: Kerk-in-Nood – Beeld: Publiek domein
 -Beirut- Priesters zijn belangrijk voor de toekomst van een land, zeker ook voor Libanon, een land dat de afgelopen jaren met corruptie, inflatie en de explosie in Beiroet veel misère heeft gekend. Uw hulp is nodig om de vorming van Priesters voor de toekomst te garanderen.

Kapelaan Geryes (29) is vorig jaar tot Priester gewijd. Zijn overgrootvader, een getrouwde Katholieke Maronitische Priester, was tientallen jaren geleden Pastoor van hetzelfde dorp. “Er zijn altijd arme mensen in de parochie geweest, maar het probleem is erger geworden. Voor de crisis was 20% van de parochie arm, nu is dat 80%”, zegt Kapelaan Geryes. Als Priester steunt hij mensen in hun geloof, maar ook biedt hij via het Bisdom cruciale materiële hulp.

 

Helaas komt het Seminarie in Ghazir steeds meer in de problemen door de economische malaise in het land. De inflatie neemt toe, er zijn tekorten en het seminarie kan vanwege maatregelen door de regering niet langer bij zijn banktegoeden. De kosten voor de academische studies, aanvullende cursussen en de noodzakelijke menselijke vorming van de seminaristen, dreigen ondragelijk te worden voor het Seminarie. Dat terwijl deze vorming  cruciaal is om goede toekomstige herders te kunnen worden.

Pater Pierre Jabbour, die de financiën van het Seminarie beheert, verklaart: “Zoals alle Libanezen zijn wij erg getroffen door de economische crisis die Libanon doormaakt. Die situatie en het uitblijven van echte maatregelen om de ineenstorting en het faillissement van de Libanese natie een halt toe te roepen, leiden tot grote financiële zorgen bij het Seminarie.”

Wilt u het Seminarie helpen? De opleiding van een Seminarist kost ongeveer € 60 per maand. Elke bijdrage is welkom. Met dank Kerk in Nood

 

Klik hier
Ja, ik steun de vorming van priesters in Libanon