SGP-raadslid Tom de Nooijer (21) stopt: “Dit valt mij zwaar”

Leestijd: 2 minuten
Woensdag 17 november 2021 11:43 – Bron: ADN/SGP/OG Beeld: twitter
-Oldebroek- Het jonge SGP-raadslid met landelijke bekendheid, Tom de Nooijer, stopt als gemeente-raadslid in Oldebroek vanwege een verschil van inzicht binnen de fractie. Dat schrijft hij in een brief aan de voorzitter van de gemeenteraad, die hij deelt op Twitter.

Dinsdag werd al bekend dat het 21-jarige raadslid niet meer op de kieslijst voor 2022 komt. De reden van zijn vertrek blijft onduidelijk. “Dit is intern besproken binnen de fractie en ik vind het professioneel om dit ook intern te houden”, zegt hij via de regiomedia. Wel zegt hij de situatie betreurt en het vertrek hem zwaar valt.”

Jongste raadslid van Nederland

De Nooijer werd tijdens de vorige verkiezingen in 2018 nog verkozen op basis van voorkeursstemmen. Met zijn 18 jaar was hij toen het jongste raadslid van Nederland. Hij ontpopte zich sindsdien tot één van de bekendste SGP-raadsleden, door zijn media-optredens en actieve social media-gebruik. Onlangs werd hij nog bedolven onder de negatieve reacties toen hij zijn keuze om zich niet in te enten tegen corona verdedigde op tv.

Eigen keuze

Lijsttrekker Jan-Pieter Maas laat aan het Reformatorisch Dagblad weten dat een commissie zich over de kieslijst van volgend jaar heeft gebogen. Die kwam tot de conclusie dat het beter was dat De Nooijer niet meer op de lijst werd gezet. Ook hij ging niet op de precieze reden in. De Nooijer wil benadrukken dat het zijn eigen keuze is om te stoppen als raadslid. “Er is geen enkele druk uitgeoefend door wie dan ook”, schrijft hij.