Sluiting Augustijns Instituut

Leestijd: < 1 minuut
Zondag 4 september 2022 – 09:55 – Bron: Redactie kerk – Beeld: Augustijnen
 -Utrecht-  Zoals reeds eerder gemeld, beëindigt het Augustijns Instituut Utrecht einde dit jaar alle activiteiten. De laatste ontmoetingsdag en tevens sluitingsbijeenkomst van het instituut is gepland op DV zaterdag 15 oktober 2022 in Eindhoven.

Deze dag zal plaatsvinden op de oude locatie van het instituut: in Mariënhage, nu Domus-DELA. U kunt dan tevens een mooie indruk krijgen hoe de zuidvleugel van het klooster, de kerk, het Augustijns Instituut en het eerste schoolgebouw van het Augustininanum zijn getransformeerd in multifunctionele ruimtes, hotel, restaurant en brasserie.

Augustijns Instituut

Het Augustijns Instituut is in 1989 door de Nederlandse Provincie der Augustijnen opgericht. Het instituut heeft als doel de belangstelling voor en de bestudering van Augustinus’ spiritualiteit in het Nederlandse taalgebied te stimuleren. Dit doel wordt op drie manieren nagestreefd: door publicaties (met name vertalingen) en studiedagen en het begeleiden van cursusdagen en bezinningsbijeenkomsten ter plaatse.

In 2017 is het Augustijns Instituut van Eindhoven naar Utrecht verhuisd. De kerncollectie van bibliotheek is overgedragen aan de Tilburg University.

Tot de doelgroep van het Augustijns Instituut behoort iedereen die in de ruimste zin van het woord belangstelling heeft voor de persoon en het werk van de kerkvader Augustinus (354-430) alsmede voor zijn doorwerking in de theologie, filosofie en de spiritualiteit tot in onze tijd.

Er werken drie medewerkers op het instituut.  De laatste ontmoetings- en afscheidsdag op 15 oktober begint om 10.30 uur en duurt tot 17.00 uuur. Reservering gewenst.