Spanje: Granada 36° start volop met voorbereiding van……kerst 2022

Leestijd: < 1 minuut
Dinsdag 23 augustus 2022 – 06:19 – Bron: ADN – Beeld: YouTube
 -Saint George-  Terwijl Spanje in ‘lichterlaaie’ staat door de grootste bosbranden aller tijden en de zomertemperatuur in jaren niet zó hoog was, heeft de burgemeester van Vigo in Galicië al het startsein heeft gegeven om de traditionele kerstverlichting op te hangen in de stad en is men nu in de provincie Granada ook begonnen met de voorbereidingen van de traditionele kerststal. Het gaat om de bekende ‘belén’ van Huétor Tájar dat bestaat uit meer dan 500 onderdelen.

De voorbereidingen en werkzaamheden  voor de installatie van de monumentale kerststal of ‘bélen monumental’ in het dorp Huétor Tájar zijn midden in de snikhete zomermaand augustus begonnen. Het gaat om een megakerststal met meer dan 500 onderdelen zoals personen, gebouwen etc. waarvan er 150 zullen bewegen.

Uiteraard ontbreken de hoofdrolspelers Jezus, Maria, Jozef, de os en de ezel, herders met schapen niet in deze monumentale kerststal die door duizenden personen bezocht wordt en via de Spaanse TV landelijke bekendheid geniet. Zie ook onderstaande video>