Spanje: Nonnen bouwen klooster om in een unieke Airbnb-accomodatie

Leestijd: 3 minuten
Dinsdag 27 februari 2024 ~ 10:22 uur ~ Bron: Redactie Varia ~ Beeld: Publiek domein

-Sevilla- In het stadshart van het Spaanse Sevilla hebben nonnen, die al eeuwen een leven in stilte en gebed hebben geleid, besloten om een stap in de moderne wereld te zetten. Zij hebben hun klooster uit de 16e eeuw omgetoverd tot een Airbnb-accommodatie, waarmee de zusters niet alleen hun financiële situatie op orde wisten te brengen, maar ook toekomstige toeristen een kans bieden kennis te maken met het kloosterleven. Lees verder onder de reclame>

Het historische Sevilla staat vol met eeuwenoude gebouwen, prachtige pleinen en imposante kerken, kloosters. Het is dan ook een pareltje voor toeristen Ook de nonnen van het Clarissenklooster Santa María de Jesús hebben besloten met de tijd mee te gaan door hun klooster aan te passen aan de eisen van de 21e eeuw.

De nonnen van het Clarissenklooster hebben een lange traditie van gebed, contemplatie,  een sobere levensstijl en het dienen van God. Maar hun afzondering van de wereld is niet vol te houden en zo hebben ook zij zich moeten aanpassen aan de veranderende tijden en financiële uitdagingen.

De nonnen volgen een strikt dagelijks ritme van gebeden, werk en studie. Ondanks hun eenvoudige levenswijze, heeft ook een klooster geld nodig om te kunnen voortbestaan. De nonnen hebben geprobeerd om inkomsten te genereren door middel van activiteiten zoals boekbinden, wassen en banketbakken. Maar deze inspanningen waren bij lange na niet toereikend om de financiële uitdagingen aan te kunnen. Daarom hebben zij besloten om nieuwe bronnen aan te boren om inkomsten te genereren.

Hun zoektocht werd beloond: De zusters besloten tot het omvormen van een deel van hun klooster uit de 16e eeuw tot een Airbnb-accommodatie. Door deze stap te zetten, hebben zij niet alleen hun financiële situatie verbeterd, maar laten zij reizigers kennis maken met het kloosterleven.

Licht en rust

De accommodaties in het klooster zijn uniek en bieden een bijzondere ervaring voor reizigers. De appartementen zijn gerenoveerd en bieden alle moderne gemakken. Reizigers hoeven niet bang te zijn om water uit de put te moeten drinken, of hun behoefte in een slootje achter het klooster te moeten doen. Alle moderne comfort is aanwezig, het klooster doet niet onder voor een hotel.

„Licht en rust in het hart van Sevilla”, belooft de advertentie op Airbnb van een van de vier appartementen in het Santa María de Jesús-klooster. Dat telt twee slaapkamers, en ondanks het historische karakter van het logement is het voorzien van alle moderne voorzieningen. Voor een verblijf van twee nachten, het minimum, betaalt u volgende maand 70 euro per nacht. Daarbij komen nog 65 euro voor de schoonmaak- en servicekosten. Voor het grootste appartement betaalt u zo’n 180 euro per nacht. Maar wat de accommodatie echt bijzonder maakt, is de locatie binnen een klooster uit de 16e eeuw, waardoor gasten een zeldzame blik kunnen werpen op het kloosterleven.

De nonnen kunnen trots zijn op hun renovatie. De Airbnb-recensies zijn lovend, met een waardering van 4,75 sterren van 5. Gasten waarderen niet alleen de uitstekende locatie, maar ook de unieke ervaring van het verblijven in een historisch klooster. Het is duidelijk dat de nonnen een succesvolle formule hebben gevonden om zowel hun financiële situatie als de ervaring van bezoekers te verbeteren. Welke orde volgt?