Spot en hoon voor Italiaanse voetbalster: “Het Vaticaan zal het wel als wonder erkennen”

Leestijd: < 1 minuut
Maandag 5 juli 2021 06:39 – Bron: KNA- Foto: PB
  -München- Voor zijn spectaculaire ‘toneelspel’ in de wedstrijd tegen België oogst de Italiaanse aanvaller Ciro Immobile hoon en spot op sociale media. “Deze genezing wordt spoedig door het Vaticaan als wonder erkend”, schreef Deutschlandfunk-sportjournalist Maximilian Rieger op Twitter.

In de 31e minuut van de kwartfinale van het EK-voetbal, afgelopen vrijdagavond in München, werd Immobile na een tweestrijd met de Belgische verdediger Jan Vertonghen als door een bliksemschicht getroffen en viel neer. Het was overduidelijk een poging een penalty uit te lokken en om dat kracht bij te zetten schreeuwde hij het uit van de pijn, liggend op het veld.

Maar alle gruwelijke pijnen verdwenen op slag, als door een wonder, toen Immobile merkte, dat zijn ploeggenoot Nicolo Barella de algehele consternatie benutte en de bal in het Belgische doel knalde en daarmee Italië op 1:0 voorsprong bracht. Opeens sprong Immobile op, om met Barella en de andere Italiaanse spelers te jubelen. Uiteindelijk won Italië met 2-1 en mag nu in de halve finale spelen tegen Spanje.

Eén vaste voetbalfan heeft de beelden van de wedstrijd en de aanstellerij van Immobile moeten missen, de grote voetbalfan uit Vaticaanstad, de Paus. Die lag in het hospitaal, wachtend op een darmoperatie.