Stalkerin gunt Bisschop geen rust

Leestijd: < 1 minuut -GENEVE- (KNA) Een vrouw is wegens het stalken van de Zwitserse Bisschop Alain de Raemy tot drie maanden gevangenisstraf veroordeeld.

Een rechtbank in Wallis vond bewezen, dat een van oorsprong 40 jarige Roemeense de Hulpbisschop van het Bisdom Lausanne, Geneve en Freiburg maandenlang lastig viel, zoals de Zwitserse omroep SRF meldt.

De werkloze Zuidoost-Europese was duidelijk tot over haar oren verliefd op de 60-jarige Bisschop. Sinds januari 2018 is zij aanwezig bij elk openbaar optreden van de Hulp-Bisschop, zelfs in het Vaticaan. Tegelijkertijd benaderde ze hem, maakte dubbelzinnige opmerkingen en uitte liefdesverklaringen. Ook ondernam zij pogingen om contact met hem op te nemen via de telefoon en internet. Zelfs bij het graf van de vader van de Hulpbisschop liet zij boodschappen voor hem achter. Zij schrok er ook niet voor terug om contact op te nemen met de 95-jarige moeder en een tante en neef van de Raemys. Op een gegeven moment werd het de Hulpbisschop te veel en diende hij een klacht in.

Vanwege haar uitgebreide strafblad heeft de rechtbank haar een gevangenisstraf opgelegd. Het is haar zesde veroordeling door een Zwitserse rechtbank voor verschillende overtredingen sinds 2012. Zij heeft daarom geen hoger beroep ingesteld. De vrouw is inmiddels teruggekeerd naar Roemenië, vertelde de Raemy aan Zwitserse media. De intimidatie is gestopt. Als zij besluit naar Zwitserland terug te keren zal zij gearresteerd worden.

Foto: bisdom