Zaterdag: Priesterwijding Stefan Ansinger

Leestijd: < 1 minuut

 

Vrijdag 14 juni 2024 ~06:13 uur ~ Bron: Redactie Kerk ~ Beeld: screenshot

-Rotterdam- Dominicaan Stefan Ansinger wordt op zaterdag 15 juni in Rotterdam tot priester gewijd door bisschop Van den Hende. In een interview blikt Ansinger (29 jaar) vooruit op dat bijzondere moment. “Het is een grote dag, ik leef er al naartoe sinds ik op mijn twaalfde de priesterroeping ontvangen heb.”

Ansinger trad in 2017 in bij de dominicanen en legde in september 2021 zijn eeuwige geloften af. In december 2022 is hij tot diaken gewijd.

De aanstaande wijding tot priester in Het Steiger in Rotterdam, dicht bij het klooster waar hij met zijn medebroeders woont, vormt het sluitstuk van het antwoord op zijn roeping. “Het is een eindstation, maar tegelijk een nieuw begin”, zegt hij.

“Op 15 juni legt de bisschop mij de handen op en spreekt het wijdingsgebed uit. Vanaf dat moment ben ik priester, wat wil zeggen: sacerdos, ‘de persoon die de heilige dingen geeft’.

Als priester zijn dat vooral de sacramenten van boete en verzoening (de biecht) en de heilige Eucharistie. Tijdens het celebreren van een Mis neem je als priester alle vreugde en verdriet van de mensen in de gemeenschap op je schouders mee naar het altaar. Je verenigt het offer van alle mensen met het ultieme offer van de Eucharistie, waarbij jezelf als priester verdwijnt: het is Christus die dan door mij heen werkt.”

Lees hier het ganse interview