Stijn Fens nieuwe eindredacteur Levensbeschouwing Katholiek bij KRO-NCRV

Leestijd: < 1 minuut
Zaterdag 27 januari 2024 ~ 06:10 uur ~ Bron: Redactie Kerk/KRO-NCRV ~ Beeld: KRO-NCRV

-Hilversum- Stijn Fens wordt per 1 april de nieuwe eindredacteur Levensbeschouwing Katholiek bij KRO-NCRV.

In zijn nieuwe functie wordt hij verantwoordelijk voor de katholieke programmering van KRO-NCRV, waaronder Kruispunt, de dagelijkse levensbeschouwelijke podcast Kloostercast, de wekelijkse Eucharistieviering, het Geloofsgesprek en de programma’s vanuit Rome tijdens Pasen en Kerstmis. Ook wordt hij voor de omroep de ‘Vaticaankenner’.

Fens is momenteel redacteur en columnist voor Trouw. Hij werkte eerder voor KRO-NCRV. In 2022 maakte hij de historische documentaire Adrianus, de ‘Nederlandse’ paus over het leven van Adrianus in de 16e eeuw.

“Ik zie er enorm naar uit om met al die geweldige collega’s weer programma’s bij KRO-NCRV te gaan maken”, aldus Fens over zijn nieuwe functie. “KRO-NCRV heeft zoveel prachtige mogelijkheden om het eeuwig jonge perspectief van het katholiek geloof op een moderne manier over het voetlicht te brengen. Om daaraan mee te werken, vind ik een eer. En dit alles onder de heldere missie van deze omroep: de wereld mag er in veel opzichten niet best aan toe zijn, wij gaan proberen haar met elkaar beter te maken,” aldus Fens in een persverklaring.