Synode 2023: Bisdom Osnabrück start deze week met zegen voor alle liefdesparen

Leestijd: < 1 minuut

Dabei wollen wir niemanden ausschließen. Wir feiern die Vielfalt der verschiedenen Lebensentwürfe und Liebesgeschichten von Menschen und bitten um Gottes Segen. Ganz ohne Heimlichkeit.

Donderdag 05 mei 2022 – 07:07 – Bron: Bistum Osnabrück-presseamt – Beeld: Publiek domein
  -Osnabrück- Terwijl de Synodevoorbereidingen, in alle stilte, ‘voortkwakkelen’ in Nederland, zijn de Duitsers (volk van de dichters en denkers) een stuk actiever. De bisschop van Osnabrück, pal over de Nederlandse grens, en feitelijk de tweede man in Katholiek Duitsland, start op vele plaatsen in zijn bisdom om de liefdeszegen uit te delen in een speciale Mis en wel aan alle stellen die dat maar willen.

Ieder liefdespaar, zonder uitzondering, kan de zegen tijdens de viering ontvangen, óók uit Nederland. Geliefden worden uitgenodigd om de zegening bij te wonen in verschillende kerken in het bisdom Osnabrück. Hiervoor zullen in de dagen rond dinsdag 10 mei speciale kerkdiensten worden aangeboden. De vieringen moeten in het teken staan ​​van liefde tussen mensen en voor God. De organisatoren van de vieringen nemen de impuls over van de landelijke campagne ‘Liebe gewinnt‘. Andere Duitse bisdommen doen ook mee in mei of later in het jaar, zie landkaart Duitsland.