Tel-Aviv meest religieus tolerante stad in Israël

Leestijd: < 1 minuut -Jeruzalem- (KNA) Tel Aviv krijgt de titel, meest tolerante stad van Israel. Lees verder onder de foto>

In de actuele index van de organisatie ‘Israel Hofsheet – Be free Israel’ kreeg de kustplaats 77 van 100 punten en daarmee de eerste plaats, als het gaat om vrijheid van religie en tolerantie. Dat melden Israëlische media onder verwijzing naar de organisatie, die zich voor religieuze tolerantie en pluralisme inzet.

Beoordeeld werden de 24 grootste steden van het land aan de hand van tien criteria, waaronder de beschikbaarheid van openbaar vervoer en mogelijkheden om te winkelen op de Joodse rustdag Shabat, de subsidies voor religieuze dienstverlening, geloofsonderricht op scholen alsook de mogelijkheid van particuliere uitvaarten. Lees verder onder de foto>

 

Positief beoordeeld werden in het bijzonder seculiere aspecten op gemeentelijk niveau alsook de ondersteuning van niet-orthodoxe Joodse en LGBT-groepen. Tel Aviv heeft met zijn politiek bewezen, dat gemeenteraden vrijheden voor Israëlische burgers in het dagelijks leven scheppen kunnen, soms zelfs meer dan de regering van het land”, aldus de organisatie.

Onderaan de index staat de overwegend ultra-orthodoxe stad Bnei Brak. Met 3,7 procent van haar budget geeft deze stad het meeste geld uit aan religieuze dienstverlening. Openbaar vervoer of winkelen op Joodse feestdagen kent men hier niet.