The Chosen, dé serie over het leven van Jezus, te zien bij de EO

Leestijd: 2 minuten

Vanaf 15 december wekelijks te zien bij de EO op NPO Start en in zijn geheel te zien op NPO Plus

Dinsdag 29 november 2022 – 15:13 uur – Bron: EO/Sytze Braaksma Beeld: EO
 -Hilversum- The Chosen, dé serie over het leven van Jezus, wordt binnenkort door de EO in Nederland uitgezonden. Deze grootse gecrowdfunde Amerikaanse serie is vanaf woendag 15 december wekelijks te zien bij de EO op NPO Start. De indrukwekkende serie is inmiddels wereldwijd in 156 landen te zien en door meer dan 110 miljoen mensen bekeken. De makers willen in totaal zeven seizoenen maken over het leven van de mens met de meeste volgers ooit. In Amerika is deze maand het derde seizoen in première gegaan.
De serie is filmisch gemaakt en werd bedacht door regisseur Dallas Jenkins. De makers wilden een serie van hoge kwaliteit maken die laat zien hoe Jezus het leven van de mensen om hem heen veranderd. De crowdfundactie in 2019, om de totstandkoming van deze serie mogelijk te maken, was een daverend succes.
Relevantie
Arjan Lock, directeur van de EO: “The Chosen is het grootste wereldwijd gecrowdfunde mediaproject ooit, dus het ligt voor de hand dat in Nederland de EO deze serie over het leven van Jezus omarmt. Het mooie van The Chosen is dat Jezus langszij komt in de verhalen. De personages rond Jezus staan centraal en we zien hoe Jezus mensen heeft veranderd. Deze insteek geeft de kijker de ruimte de vraag te stellen wat de relevantie van Jezus voor het leven van alledag is.’
Verhaallijn
De serie volgt het leven van Jezus, gespeeld door Jonathan Raumie, en zijn volgelingen tijdens hun dagelijks bezigheden. De kijker wordt in het verhaal meegetrokken en ziet gewone mensen met banen en gezinnen, met conflicten en met financiële problemen. Elk karakter heeft zijn eigen verhaal en zijn eigen strijd. Maria Magdalena (Elizabeth Tabish) worstelt met bezetenheid, Simon met belastinggeld en Mattheüs met het dilemma of hij voor de Romeinen moet gaan werken óf toch die Jezus moet gaan volgen. Thomas is ongelovig en geïntrigeerd. Nicodemus heeft een onverzadigbare honger naar kennis en een oprecht verlangen om de waarheid over de Messias te weten.
Historisch
The Chosen laat de historische context zien en geeft zo een idee hoe het leven van en met Jezus is geweest. De serie blijft in de verhaallijn trouw aan de evangeliën, maar bevat ook verhaallijnen en personages die niet in de Bijbel voorkomen. Kijkers worden aan het eind van iedere aflevering uitgenodigd om zelf de oorspronkelijke verhalen in de Bijbel terug te lezen.