Toerist boos op Paus en vernielt beelden in Vaticaans Museum

Leestijd: < 1 minuut
Donderdag 6 oktober 2022 – 13.00 uur – Bron: ANSA – Beeld: PB
 -Rome/Vaticaanstad- Een Amerikaanse toerist heeft twee beelden in een vlaag van woede vernield in het Vaticaans Museum. De verwarde man kon snel worden overmeesterd door bewakers, en overgedragen aan de Italiaanse autoriteiten (zie foto onder). Naar eigen zeggen was de man kwaad omdat hij de Paus niet kon zien, aldus persbureau ANSA.

Het voorval had plaats in het Chiaramonti Museum, een 300 meter lange galerij waar honderden bustes en standbeelden staan. De man trok een borstbeeld omver, sloeg op de vlucht, en gooide in zijn vlucht nog een ander beeld om. Alerte bewakers konden de man snel overmeesteren en overdragen aan de Gendarmeria, de politie van Vaticaanstad. Na ondervraging werd de toerist overgedragen aan de Italiaanse autoriteiten.

De Amerikaanse toerist zou naar verluidt geëist hebben om de Paus te zien. Toen hij te horen kreeg dat dat er niet in zat, ontstak hij in woede en koelde zijn agressie af op de borstbeelden die ongeveer 2.000 jaar oud zijn. Gelukkig ging het bij de beelden om twee kleinere, minder belangrijke werken. Experts zijn nu bezig om de schade nauwkeurig te kunnen vaststellen.