Trump: Ik ben niet-confessioneel Christen

Leestijd: < 1 minuut
Dinsdag 27 oktober 2020 00:41 (KNA/1010WINS Foto: EMB)

-Washington- VS-President Donald Trump neemt afstand van de Presbyteriaans kerk en noemt zich voortaan confessioneel-niet-gebonden.

“Hoewel ik als kind in een Presbyteriaanse kerk mijn belijdenis heb gedaan, beschouw ik mij nu als niet-confessioneel-Christen”, deelt nieuwszender 1010WINS mee , nadat Trump gevraagd werd of hij een evangelicaal is?

Als reden voor deze verandering verwijst Trump naar persoonlijke ervaringen met verschillende religies, in het bijzonder tijdens de pandemie. Hij en zijn vrouw Melania hebben in deze tijd virtueel aan diverse vieringen van verschillende geloofs-gemeenschappen deelgenomen.

‘De beste vertegenwoordiger van Cristenen in het Witte Huis’

Trump heeft in de afgelopen jaren wazige uitlatingen gedaan rond zijn religieuze identiteit. In 2015, een maand voor de bekendmaking van zijn kandidatuur voor de Presidents-verkiezingen, presenteerde hij zich als ‘de beste vertegenwoordiger van Christenen in het Witte Huis’. In 2011 was Trump meer bescheiden en noemde hij zichzelf een ‘gelovige’.

De Presbyteriaanse kerk behoort tot de protestantse volkskerken. De stroming behoort tot de reformatorische stroming binnen het Protestantisme, wier oorsprong teruggaat tot de reformator Johannes Calvijn (1509-1564).