TV-tips voor de woensdagavond

Leestijd: 3 minuten

Little house on the prairieOns 19:01 – 20:01

De pioniersfamilie Ingalls probeert een bestaan op te bouwen in het dorpje Walnut Grove in Minnesota. Het harde leven in een jong land staat centraal, met de bijkomende sociale, familie gerelateerde en kerkelijke waarden.

De kinderen van RuinerwoldNPO 1 21:35 – 22:25

In 2019 werd in het Drentse dorp Ruinerwold een ‘spookgezin’ ontdekt. De kinderen stonden nergens geregistreerd en leefden volledig onder de radar. De vier oudsten praten in deze vierdelige documentaire over hun leven. Op 13 oktober 2019 loopt een zeer verwarde jongeman De Kastelein binnen, een kroeg in het Drentse dorp Ruinerwold. De bareigenaar weet op dat moment niet dat de jongen een van de negen kinderen is uit het inmiddels wereldberoemde ‘spookgezin’, maar belt voor de zekerheid de politie.

Voor de vierdelige serie De kinderen van Ruinerwold volgde documentairemaker Jessica Villerius anderhalf jaar lang de vier oudste kinderen uit het gezin. Ze leefden met hun vader onder de radar op een boerderij in het dorp. Ze spreekt met ze over de zeer extreme omstandigheden waarin ze opgroeiden. De jongste van de vier is de jongen die in 2019 de kroeg binnen kwam lopen en er dus voor zorgde dat deze bizarre situatie wereldnieuws werd. Hoe gaat het met ze in hun ‘nieuwe leven’?

Audiëntie Paus. EWTN tv 22.00 uur

De wekelijkse audiëntie van de Paus van de aula Paus paulus VI in Vaticaanstad. Indien U EWTN niet kunt ontvangen, kijk dan gratis via ons, door op de button EWTN onderaan deze site te klikken op de hoofdpagina.

Andere tijdenNPO 2 22:20 – 22:55

Geschiedenisprogramma over ontwikkelingen en gebeurtenissen in de moderne geschiedenis, naar aanleiding van de actualiteit. De verkiezing van ‘de grootste Nederlander’ aller tijden in 2004 leidde tot flink wat ophef. Winnaar was Pim Fortuyn. Hoe meet je de ‘grootheid’ van historische figuren? Met o.a. Yoeri Albrecht (ambassadeur Fortuyn), Jacobine Geel (ambassadeur Willem van Oranje), Herman Pleij (ambassadeur Erasmus, bovendien betrokken bij het opstellen van de longlist) en Ton Verlind, destijds directeur van de KRO, de omroep die de verkiezing organiseerde.

De Eerwaarde Heer W. ARTEDOCU 23:45 – 01:25

Ashin Wirathu is een zeer invloedrijke boeddhistische monnik in Myanmar. In deze documentaire werpt Barbet Schroeder een blik op de persoonlijkheid van de radicale monnik en belicht in hoeverre hij een van de belangrijkste krachten is achter de vervolging van de Rohingya.

De wereld van de Arabische clans – misdaad, macht en eerZDFDOCU 00:50 – 02:20

Criminele Arabische clans hebben in Duitsland een parallelle wereld gecreëerd waarin zij hun gang gaan en zich weinig aantrekken van de rechtsstaat en de samenleving. Politici hebben jarenlang toegekeken hoe de situatie steeds verder uit de hand liep.