TV tips: Zondag 3 maart

Leestijd: 2 minuten

Geloofsgesprek en H. Mis

NPO2  09:45 – 10:00
 Straatpastor Kitty Mul werkt in het Stadsklooster Den Haag. Dat betekent arme mensen samenbrengen en een veilige haven bieden. “Onze samenleving gaat met deze mensen om alsof het vliegen zijn die we van ons af mogen meppen. Maar wat je ook doet, wie je ook bent, je mag er zijn, je verdient een plek in onze wereld.”

De kist

NPO2  12.00 – 12.25
‘Lingo’-presentatrice en oud-Kamerlid Lucille Werner groeit op in een warm gezin, met een vader die haar letterlijk op handen draagt als gevolg van haar handicap. Maar dan stapt haar vader onverwachts uit het leven. Lucille vertelt welke impact deze gebeurtenis op haar had.

Zin in morgen

NPO 2 ·14:58 – 15:27
 Sosha Duysker gaat samen met Naomi en Yusuf van Rederij Lampedusa varen over de Amsterdamse grachten. Tijdens de tocht vertellen ze over het migratieverleden van Amsterdam en hoe migranten de stad vormen en gevormd hebben. Max Kitselaar liep een oude pelgrimstocht naar Rome. Ondanks de vele kilometers kreeg Max geen blaren. De reden: schapenwol tussen zijn tenen. Voormalig tropenarts Annemarie is zelfstandig keramist. Een bijzondere beroepskeuze voor iemand die helemaal blind is. We gaan op bezoek bij Charo, beter bekend als de Rotterdamse Poetsqueen. Online deelt deze poetsqueen handige schoonmaaktips, want: een schoon huis is een schoon hoofd.

Kruispunt

NPO 2 17:10 – 17:41
 In het Brabantse Heeswijk ligt de Abdij van Berne. Hier wonen tien Norbertijnen, die een leven leiden van bidden en werken buiten het klooster. Sinds 2021 bieden ze onderdak aan mensen met autisme. Zij wonen, onder begeleiding, in het Bernehuis, een modern gebouw achter de statige abdij. Net als de monniken hechten de bewoners van het Bernehuis aan de rust en de stilte van deze plek. Marc, Pim, Justin, Dave en Rens gedijen er goed bij. Veel contact met de broeders hebben ze nog niet, maar voorzichtige belangstelling is er wel. Abt Denis Hendrickx ontvangt ze in de abdij voor een rondleiding.