Valkenburg: Nieuwe Kerk over twee jaar ‘Gezondheidscentrum’

Leestijd: < 1 minuut

De Mariakapel zal in haar huidige vorm blijven bestaan.

-VALKENBURG- De contracten zijn getekend voor de ontwikkeling en bouw van een nieuw gezondheidscentrum in de Nieuwe Kerk te Valkenburg. De huisartsenpraktijken ‘Valkenburg’, ‘St. Pieter’, de huisartsenpraktijk van “MC Schin op Geul” en de ontwikkelaar Vastmed Valkenburg BV hebben bouwovereenkomsten ondertekend. “Binnenkort starten de gesprekken met de overige zorgverleners die belangstelling hebben getoond”, zegt drs. Pieter Wijnand van Vastmed BV uit Oud-Valkenburg.

Verbouwing voormalige kerkgebouw
Het kerkgebouw blijft gehandhaafd. De voormalige ‘Onze Lieve Vrouwe van Altijd Durende Bijstand’ – in de volksmond de ‘Nieuwe Kerk’ genoemd – werd gebouwd in 1960. De Kerk zal een radicale verbouwing ondergaan. Binnen de Kerk komen straks twee verdiepingen met in totaal ruim 3000 m2 verhuurbaar oppervlak. Volgens de ontwikkelaar en investeerder is juist in deze tijd gezondheid meer dan pillen alleen. “Sociale participatie en zingeving is net zo belangrijk voor je gezondheid en welzijn als goede voeding, voldoende beweging, goede dokters en gepassioneerde zorgverleners””, aldus Pieter Wijnand, directeur van Vastmed Valkenburg BV.

De Mariakapel zal in haar huidige vorm blijven bestaan. De parochie Valkenburg-centrum heeft het interieur van de gesloten Nieuwe Kerk onder kerken in heel Nederland verdeeld. De opening van het nieuwe complex staat gepland voor 1 mei 2021. De kerk is gebouwd in 1960 en gesloten in 2016. Daarvoor stond er op het perceel een villa met een artsenpraktijk. Daarmee is de cirkel weer rond, aldus Vastmed.

Foto: wikimedia