Vaticaan organiseert stranduitjes (met pizza) voor daklozen van Rome

Leestijd: 2 minuten -Rome- (KNA) Nu het, in de nadagen van de zomer, nog kan, nodigt het Vaticaan groepen daklozen uit Rome voor een dagje naar het strand uit. Lees verder onder de foto>

Fototrucage Epica-studios

Curiekardinaal Konrad Krajewski zei tegen dagblad ‘La Stampa’, dat hij en enkele van zijn medewerkers met telkens 13 tot 15 personen naar een rustig deel van het strand, ten westen van de hoofdstad, afreizen om te zwemmen, te zonnen en even op adem te komen. ‘s-Avonds krijgen de daklozen een pizza, geschonken door de Paus!.

 

“Mensen, die op de straat leven en ten einde raad zijn, hebben de behoefte, voor een paar uur de treurige, harde realiteit van alledag te ontvluchten, waar zij anders nooit uitkomen”, zei de Pauselijk sociaal gezant Krajewski tegen journalisten. Daarom had Franciscus hem de opdracht gegeven, meermaals met enkele betroffenen naar het strand af te reizen en hen op een pizza te trakteren.

Om een toeloop van nieuwsgierigen te vermijden, organiseert men de uitjes op week-dagen, in de late middag en ‘s-avonds. Uiteraard worden de Covid-voorzorgsmaatregelen in acht genomen, verzekerde Krajewski. In september willen hij en zijn team soortgelijke uitjes organiseren met psychisch zieke vrouwen, die door de Zusters van Moeder-Teresa’s Orde in Rome worden opgevangen. Of de Paus óók dan weer op pizza trakteert vergaten de Italiaanse journalisten te vragen, maar deze Paus kennende….vast wel.