Vaticaanstad: Plein en Dom tot 3 april gesloten

Leestijd: < 1 minuut -Vaticaanstad- (KNA) Het Sint Pietersplein en de Dom in Rome blijven tot 3 april voor toeristen volledig gesloten.

Dat werd gisteren al meegedeeld, maar vandaag, door miscommunicatie met de Italiaanse TV, nogmaals herhaald en dubbel bevestigd. Ook rondleidingen zijn per direct afgezegd.

In het kielzog van de rigoreuze en ongekende maatregel is ook het mobiele filiaal van de Vaticaanse posterijen alsook de boek- en souvenirwinkel bij het Sint Pietersplein gesloten. Terwijl in de vroege ochtendstond aan de zijaltaren van de Dom nog Missen werden gevierd, begonnen Italiaanse politie-agenten kort daarop met het volledig vergrendelen van het plein voor toeristen. De poorten gaan alleen open voor personeel van het Vaticaan.

De beelden zijn onwerkelijk. De toeristenmagneet is leeg. Ook het Sint Pietersplein waar een enkele bewaker loopt is leeg. De ingreep is onderdeel van een uitgebreid pakket noodmaatregelen om het Coronavirus onder de knie te krijgen, Italië is een van de zwaarst getroffen landen met inmiddels vele slachtoffers. In gans Italië zijn grote bijeenkomsten bij wet streng verboden. Intussen kent het land, ondanks alle maatregelen, bijna 10.000 geïnfecteerden; meer dan 460 zijn inmiddels gestorven. Dagelijks komen er vele nieuwe geïnfecteerden bij.

Zie onderstaand live-beelden van het plein

Bron: Vatican media for MariaBode Holland/lic.nr 2020/03emb12