Veel Belgen heten Jean en Maria, maar daar komt een eind aan

Leestijd: 2 minuten
Donderdag 6 juli 2023 – 06:01 uur – Bron: Redactie Kerk/VRT – Beeld: Publiek domein

-Brussel- Voor het vierde jaar op rij is Olivia de meest gegeven voornaam aan pasgeboren meisjes in België in 2022. Daarmee verdringt Olivia de naam Emma, welke 16 jaar lang de populairste naam was. Noah is voor het tweede jaar op rij de populairste voornaam bij jongens, voor Arthur en Liam.

Meisjes

De Top-10 van meisjesnamen is nu : 1. Olivia; 2 Emma; 3 Louise; 4 Mila; 5 Lina; 6 Alice; 7 Anna; 8 Mia; 9 Nora en op 10 staat Lucie

Meisjesnamen welke hard in opkomst zijn, zijn de voornamen Alma, Romée en Alba. Andere voornamen die in de lift zitten, zijn: Lya,, Gloria, Eloïse , Ambre en Luna.

Jongens

Bij de jongens die in 2022 in België geboren werden, is Noah de populairste voornaam.  Noah wordt gevolgd door Arthur en Liam, welke Louis vervangt op de derde plaats. Andere voornamen in de top 100 welke aan populariteit winnen, zijn: Charles, Naël, Jayden , César, Robin en Owen.

De Top-10 van meest gekozen jongensnamen voor dopelingen is: 1. Noah; 2. Arthur; 3 Liam; 4 Louis; 5 Adam; 6 Jules; 7 Lucas; 8 Gabriël; 9 Victor en op 10 Finn.

De klassieke voornamen die het meest in België voorkomen: Jean bij mannen en Maria bij vrouwen, blijven dalen. De frequentie van de zeven meest voorkomende voornamen daalt jaar-in-jaar-uit. Hard in opkomst bij jongens is de naam Mohammed.