Venlo: Pastoor Tjeu Kunnen (85) overleden op eerste dag van 2022 (video)

Leestijd: < 1 minuut
Zondag 02 januari 2022 05:22 – Bron: Redactie kerk/OmroepVenlo – Beeld: PB
 -Venlo- Pastoor Tjeu Kunnen van het Limburgse Venlo is op de eerste dag van het nieuwe jaar overleden. De klap komt hard aan in Venlo.

In oktober vierde hij nog zijn 85e verjaardag, zijn 60-jarig priesterschap en zijn 40 jaar als Pastoor in Venlo. Het nieuwe jaar was hem echter maar kort gegund. Tjeu Kunnen is in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden.

Kunnen had zich op nieuwjaarsdag, ‘s ochtends vroeg moeten melden in de kerk in Venlo-Zuid. Toen dat niet gebeurde, sloegen zijn collega’s alarm, zegt Deken Jos Spee. “Dat was heel vreemd, iedereen had meteen een angstig voorgevoel want dit is niks voor hem. Mensen met de sleutel van zijn huis zijn toen bij hem thuis gaan kijken en daar vonden ze hem in bed. Hij is in zijn slaap overleden”, aldus de Deken via de regionale omroep.

Kunnen werd 85 jaar oud, maar ondanks zijn leeftijd prijst Spee hem om zijn enthousiasme, vitaliteit, jonge geest en moderne gedachtes. “Hij wilde nog van alles doen, en deed ook nog heel veel. Hij droeg de mis op in Venlo-Zuid en in Venlo-Noord, maatschappelijk was hij ook heel betrokken bij de open inloop, er was geen spoor van ouderdom te bekennen en was heel moderndenkend.” Spee: ‘We liepen laatst samen ergens naar buiten en toen zei hij tegen me: wat hebben we toch een fijn beroep. Hoewel ik een stuk jonger ben, voel ik het klimmen van de jaren inmiddels wel. Bij Tjeu merkte ik dat niet.”

Bekijk hier het interview met Pastoor Kunnen bij gelegenheid van zijn jubileum, in maart 2020.