(VIDEO) Willibrord Frequin (80) op Hemelvaartsdag overleden

Leestijd: < 1 minuut

,,In de ochtend van 26 mei, bij het aanbreken van Hemelvaartsdag, is een einde gekomen aan het leven van Willibrord Frequin, televisiepersoonlijkheid die meer dan een halve eeuw gezicht gaf aan uiteenlopende programma’s”, laat zijn familie weten. 

Donderdag 26 mei 2022 -15:23 – Bron: ADN Beeld: Paul J.H. Groeneveld
 -Hilversum- Oud KRO-journalist Willibrord Frequin (80) is overleden, meldt zijn familie.  Hij is ‘vredig’ in zijn slaap overleden en had zich ,,verzoend met het onvermijdelijke einde, na een liefdevol en prachtig leven”, aldus een verklaring van zijn familie.

Frequin leed aan Parkinsonisme, een progressieve hersenziekte die er voor zorgde dat hij elke dag opnieuw weer een beetje inleverde. De ziekte werd vorig jaar geconstateerd. Naar eigen zeggen was deze variant te vergelijken met ALS en zouden al zijn lichaamsfuncties er langzaam mee stoppen. Ook kampte Frequin met hartproblemen. Zijn vooruitzichten waren niet goed.

Hij werkte in de jaren 70 en 80 als reporter bij het actualiteitenprogramma Brandpunt van de KRO en had later bij RTL en SBS eigen programma’s. Voor het Brandpunt ontmoette Frequin onder anderen paus Johannes Paulus II, Moeder Theresa.  In 1989 werd Frequin bij Brandpunt ontslagen. Hij zou een aflevering over handel in lichaamsdelen in scène hebben gezet.


De presentatie in februari van een boek (klik op cover links) over het leven door oud-collega Fons van der Poel van Frequin was een van zijn laatste publieke optredens.