Video: Dialoogwandeling Joods Groningen met Bisschop Ron van den Hout en Jacques d’Ancona

Leestijd: < 1 minuut
Donderdag 25 november 2021 09:25 – Bron: KRJ/Bisdom GL/Redactie kerk – Beeld: wiki-commons
 -Groningen- In de stad Groningen is nog volop Joods leven. Jan Visser, zelf Joods, bezoekt in onderstaand filmpje samen met Bisschop Ron van den Hout verschillende bijzondere plekken in Groningen die te maken hebben met Joods leven of met de dialoog tussen Christenen en Joden.

In de St.-Jozefkathedraal gaan zij in gesprek met journalist Jacques d’Ancona en in de universiteits-bibliotheek met prof. Wout van Bekkum. Bij de buste van Aletta Jacobs voor het Harmoniegebouw ontmoeten zij twee Jjoodse studenten. In de Folkingestraat, eens het hart van de Joodse buurt, staan zij kort stil bij de vroegere kosjere slagerij. In een boekwinkel spreken zij over de inzet van priester Herman Verbeek voor het behoud van de synagoge. De rondwandeling eindigt in de synagoge, waar zij bestuursleden Chaja Wolf en Frits Grunewald ontmoeten. Zij vertellen over de Joodse gemeenschap nu.

Reacties op het filmpje, een initiatief van de Katholieke Raad voor het Jodendom (KRJ), zijn welkom via info@katholiekeraadjodendom.nl. De KRJ wil op basis van de reacties bekijken of ook van dialoogwandelingen in joodse buurten in andere steden filmpjes gemaakt kunnen worden.

Geef een reactie op dit artikel