Vier nieuwe online catecheseseries voor jongeren

Leestijd: < 1 minuut
Zaterjdag 23 januari 2021 10:01 Bron: Redactie kerk/RKK/ Foto: PB.

-Utrecht- In 2020 organiseerde JongKatholiek met succes diverse online catecheseseries die allemaal snel waren volgeboekt, sommige hadden zelfs wachtlijsten. Na dit introductiesucces heeft JongKatholiek besloten om in het eerste kwartaal van 2021 vier nieuwe catechesesessies te lanceren.

De eerste serie start op 1 februari en heeft als onderwerp ‘De harmonie tussen geloof en rede’, over Godsbewijzen van Augustinus en Anselmus. De tweede catecheseserie gaat over ‘(over)leven als Christen’. De deelnemers gaan in deze cursusreeks in op onderwerpen als lijden, naastenliefde en zo meer aan de hand van Augustinus’ boek ‘Belijdenissen’.

Het onderwerp van de derde serie is ‘Liefde en seksualiteit’. Aan de hand van de ‘Theologie van het Lichaam’ van paus Johannes Paulus II gaan jongeren in gesprek over liefde, relaties en seksualiteit. Tijdens de vierde serie webinars maken de deelnemers in twaalf avonden kennis met het denken van Thomas van Aquino.

Elk webinar is verdeeld over diverse online sessies. De sessies vinden plaats op doordeweekse avonden en de deelname is gratis.