Vier ton subsidie voor stadsklooster San Damiano in Den Bosch

Leestijd: < 1 minuut

Vrijdag 24 december 2021 07:02 – Bron: Redactie binnenland – Beeld: EMB by Facebook/PB
  -‘s-Hertogenbosch- Stadsklooster San Damiano in ‘s-Hertogenbosch krijgt vier ton restauratiesubsidie van de provincie Noord-Brabant. Hiermee is het klooster een van de twaalf Rijksmonumenten in de provincie die steun ontvangen.

De subsidie van de provincie is erop gericht om de Rijksmonumenten te behouden.  “Onze ambitie is dat over vijftig jaar de geschiedenis van Brabant nog steeds kan worden doorgegeven aan de volgende generaties. Brabant moet er over vijftig jaar zo uitzien dat we de historische verhalen ook kúnnen vertellen. We richten ons daarom op duurzaam behoud van erfgoedcomplexen door herbestemming of restauratie”, zegt gedeputeerde Stijn Smeulders van Cultuur, Sport, Vrije tijd en Erfgoed.

Bij het ondersteunen van erfgoed zijn voor de provincie vier verhaallijnen belangrijk, namelijk Religieus Brabant, Bevochten Brabant, Bestuurlijk Brabant en Innovatief Brabant. “We investeren juist in erfgoed dat een belangrijke rol speelt in deze verhalen van Brabant. Op deze manier creëren we een divers, aantrekkelijk en beleefbaar aanbod.” De subsidie gaat in 2022 in.