Volendam: Man slaat pastoor met bijbel tijdens uitvaart

Leestijd: 2 minuten

Vrijdag 2 februari 2024 ~ 09:10 uur ~ Bron: Redactie Kerk ~ Beeld: JDD-Art

-Volendam- De parochie van de Sint-Vincentiuskerk in Volendam blijft de gemoederen bezig houden; een frivole kapelaan, gedonder met een verwaarloosd kerkhof en dan werd in de afgelopen dagen ook nog eens de pastoor mishandeld, door een verwarde man. Curieus genoeg ook nog tijdens een uitvaart in de kerk. De politie die de zaak in onderzoek heeft, deelt mee dat de 33-jarige man een inwoner van Volendam is.

Volgens kerkgangers die de uitvaartviering bijwoonden verstoorde de verwarde man de preek van de pastoor. Hij pakte het evangelieboek en sloeg daarmee de verbaasde pastoor. De politie kan aan de hand van getuigenverklaringen bevestigen dat de pastoor een klap heeft gekregen. “Het gaat goed met de pastoor. Hij kon na het opmerkelijke voorval de viering hervatten, na de uitvaart heeft hij aangifte gedaan”, aldus de politiewoordvoerder. Het slachtoffer is de nieuwe Belgische pastoor Deraeve.

De schrik zat er goed in bij de pastoor, die ondanks het voorval besloot de uitvaartviering door te laten gaan. “Ik heb even kort nagedacht. Deze familie was enorm bedroefd om het heengaan van de echtgenoot, vader en bappie; je kunt die mensen toch niet in de steek laten?”, vertelt hij aan de lokale krant Nieuw Volendam.

Op een filmpje (zie onder artikel) dat rondgaat op sociale media is te zien dat de verwarde man door bezoekers van de kerk tegen de grond wordt gedrukt. Kort daarop werd hij aangehouden door agenten. Verschillende getuigen melden dat het gaat om een man uit Volendam.