Volksverdomming: Sky Radio viert 35-jarig bestaan

Leestijd: < 1 minuut

Opinie

Woensdag 12 april 2023 -08:55 uur – Bron: J. Heller -Hfd. red. MariaBode Beeld: Publiek domein

-Hilversum- Al 35 jaar non-stop ‘feel good’ radio op Sky-radio, althans dat beweert de zender van zichzelf. Dat de jubilerende zender, met zielloze monotone muziek aan volksverdomming doet is een ander verhaal.

Sinds de oprichting in 1988 onderscheidt Sky Radio zich door haar kenmerkende non-stop muziekformule: tijdloze ‘hits’, een playlist van hooguit 600 titels, zonder gepresenteerde programma’s of boodschap. De zender organiseert verschillende activiteiten rondom haar 35-jarig bestaan, deze maand. Het hoogtepunt van de feestelijkheden is een hitlijst met de meest geliefde plaatjes.

Unico Cerfontaine, Radio Director Sky Radio: “Onze non-stop feel good formule bewijst zich al 35 jaar succesvol, maar deze mijlpaal hadden wij natuurlijk nooit behaald zonder onze luisteraars. Zij hebben duidelijk hun favorieten en hoe kunnen wij daar beter gehoor aan geven dan met een Sky Top 1000? Muziek die onze luisteraars raakt, een speciale herinnering oproept, of die simpelweg een lach op hun gezicht tovert. Dat is waar we het voor doen, al 35 jaar lang!” zegt hij tegen journalist Patrick Kicken

Niet storend

De realiteit is een non-stopmuziekzender met emotieloze achtergrondmuziek die als niet storend wordt ervaren, de stilte moet verbreken, maar niet echt binnenkomt, dat houdt de werkmoraal hoger dan bij een zender waar ook gesproken woord te horen is. Ideaal dus als muzikaal behang op kantoren en in winkels voor de daar aanwezige werkslaven.

Het is uiteraard toeval dat de zender haar jubileumfeest uitgerekend in de dagen rond het overlijden van Huub Oosterhuis viert. Oosterhuis noemde de zender jaren geleden: “een zender voor zombies”. Oosterhuis’ liederen zijn trouwens niet op Sky te horen.