Voormalige pastorie ‘s-Hertogenbosch gekraakt

Leestijd: < 1 minuut
Donderdag 18 augustus 2022 – 12:49 – Bron: Redactie kerk- Beeld: DTV
 -‘s Hertogenbosch-  De voormalige pastorie van de in de zestiger jaren van de vorige eeuw al afgebroken Sint-Anna kerk aan de Vlijmense weg, is sinds enige dagen weer bewoond, na vele jaren van leegstand.

Het enorme pand is al erg lang in het bezit van het huidige Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ). Het staat nu minstens 4 jaar leeg. Ondertussen heeft de politie en een vertegenwoordiger van het JBZ verklaard niet onmiddellijk tot ontruiming van het pand over te gaan. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis wilde in 2018 de voormalige pastorie op de hoek van de Vlijmenseweg en Deutersestraat verbouwen tot kantoren en vergaderruimten, daarvoor werd destijds ook een vergunning bij de gemeente aangevraagd.

De vier nieuwe ‘bewoners’ van het pand gaan het nu opknappen en geschikt maken voor bewoning en kleinschalige (culturele) activiteiten. Hoewel kraken sinds een aantal jaren weer strafbaar is, blijkt in de praktijk vaak dat kraken geen probleem is maar ‘t begin van de oplossing. Zie ook onderstaande reportage>