VS: Gewapende man veroorzaakt paniek bij 1e H. communie

Leestijd: 2 minuten

Maandag 13 mei 2024 ~ 06:44 uur ~ Bron: Redactie Kerk/1010WINS/ADN/YT ~ Beeld: Publiek domein

-Abbeville (VS)- 60 kinderen wilden zondagmorgen 12 mei, hun plechtige Eerste H. Communie vieren in de Rooms-katholieke kerk van St Mary Magdalene in Abbeville (Amerikaanse staat Louisiana), toen een jongeman, zichtbaar met wapen, de kerk binnenkwam.

Dankzij het snelle ingrijpen van oplettende parochianen en de snelle reactie van de plaatselijke politie kon waarschijnlijk een bloedbad onder de kinderen en aanwezige familieleden worden voorkomen. De verdachte man werd onmiddellijk benaderd door parochianen en naar buiten begeleid. Buiten ontwapenden parochianen de verdachte en hielden hem staande, tot de komst van de politie. Een livestream video van de mis legt spannende momenten vast als pastoor Nicholas DuPre wordt gealarmeerd over de situatie (zie video onder dit bericht).

Paniek

Hoewel de verdachte snel werd geneutraliseerd, brak er daarna paniek uit. Dit kwam doordat de verdachte had verteld dat er een tweede schutter in het gebouw was. Op dat moment ging de politie de kerk binnen om ook deze persoon aan te houden. Er werd echter geen andere verdachte gevonden.

De gearresteerde man is een zestienjarige jongeman. Hij wordt beschuldigd van terrorisme en het bezit van twee vuurwapens.

De bisschop van Lafayette (Louisiana), J. Douglas Deshotel, prees de snelle reactie van de oplettende parochianen en de snelle komst van de politie van Abbeville die de gewapende indringer tegenhielden. “Wij zijn God dankbaar dat een tragedie is voorkomen.”

De parochie kondigde aan dat er in de nabije toekomst om veiligheidsredenen “bij alle grote missen” politie-assistentie zal worden ingezet. Zie onderstaande video>