VS justitie alert. Groot aantal aanslagen op kerken verwacht na abortusuitspraak

Leestijd: 2 minuten
Biden: “abortusverbod, onbegrijpelijk, ondemocratisch en niet meer van deze tijd.”
Zaterdag 25 juni 2022 -06:20 – Bron: 1010WINS/Redactie kerk- Beeld: PB
 -Washington- Het Amerikaans ministerie van justitie en de FBI houden serieus rekening met aanslagen op geestelijken en kerkgebouwen, na de ‘vernietiging’ van het Roe vs Wade-arrest van gisteren.

Aanvallen

Het departement voor binnenlandse veiligheid (Department of Homeland Security DHS) heeft Amerikaanse Katholieke bisschoppen gewaarschuwd voor mogelijke aanvallen op kerken en geestelijken na de uitspraak van het Hooggerechtshof inzake Roe vs Waden.

De eerste aanvallen in Boston, Los Angeles, New York en Seattle zijn al gemeld. Ingegooide ramen van kerken en graffiti op muren, meldt nieuwszender 1010WINS. Dit weekeinde worden ook vele protesten tijdens de zondagse kerkgang verwacht, met name in de grote steden. De (verbale) strijd tussen voor- en tegenstanders zal in de komende dagen naar een hoogtepunt stijgen. In een aantal steden heeft de politie uit voorzorg alle verloven inmiddels ingetrokken om kerkgebouwen en haar bezoekers te beschermen.

Het DHS waarschuwde al in mei voor een toename van aanslagen op kerken en geestelijken mocht het arrest Roe vs Wade worden opgeheven. Met dit oordeel werd in 1973 abortus onder bepaalde voorwaarden mogelijk in de hele VS.

‘Dobbs vs Jackson Women’s Health Organization’

Toen begin mei van dit jaar een mogelijk positieve uitspraak voor de pro-life-organisaties in de zaak ‘Dobbs vs Jackson Women’s Health Organization’ openbaar werd, duurde het maar een paar uur of er waren al aanslagen op kerkgebouwen en kantoren van pro-life bewegingen.

Inmiddels heeft zich ook President Biden (Katholiek) in de discussie gemengd. Hij noemt de intrekking van het arrest en daarmee een feitelijk abortusverbod, onbegrijpelijk, ondemocratisch en niet meer van deze tijd. Een overgrote meerderheid van de Amerikaanse bevolking, zelfs onder republikeinse stemmers, is voor abortus. Maar omdat het hoogste gerechtshof uit overwegend behoudende rechters bestaat, is het toch mogelijk de wet in te trekken.

De Amerikaanse journalist en Vaticaankenner Rod Dreher zei in een gesprek met nieuwszender 1010WINS, sterk rekening te houden met enorme protesten in de komende weken, gepaard gaande met een golf van geweld. Of de pro-life beweging uiteindelijk een overwinning heeft behaald moet in november blijken, tijdens de tussentijdse verkiezingen. De kans dat, juist door déze uitspraak, veel Amerikanen op de Democraten (pro-abortus) zullen stemmen lijkt vrijwel zeker. Het merendeel van conservatief Amerika is pro-abortus.