VS-Priester zegent met waterpistool

Leestijd: < 1 minuut -Washington- (1010WINS) Stapelgek of geniaal? Een Priester van de Ambrosius-Parochie in de Amerikaanse stad Detroit houdt gelovigen met hulp van een waterpistool op (sociale) afstand.

Pastoor Tim Pelc spuit met een speelgoedpistool wijwater op de Parochianen en hun, in auto’s meegebrachte spullen, om te zegenen. Voorzien van een masker, mondkap en handschoenen zegent de 70-jarige voorwerpen wel op een heel unieke manier. Pelc liet aan nieuwszender 1010WINS weten wel zorgen te hebben wat ze er in het Vaticaan wel niet van zullen denken, nu het nieuws via internet ook buiten de Parochie rond gaat.

Tot op heden heeft hij nog niets gehoord. Zijn Parochie ligt in de staat Michigan, waar het Corona-virus hard om zich heen slaat. De Parochianen nemen het verzoek, sociale afstand te houden, zeer serieus. Als teken van deelname knopen Parochianen voor iedere overledene aan de pandemie in Michigan, een blauwe sjerp aan de bomen voor de Kerk. Inmiddels hangen daar al 5.000 sjerpen.