VW hofleverancier Vaticaan tot 2030

Leestijd: 2 minuten
Vrijdag 17 november 2023 -06:03 uur – Bron: Redactie Kerk/VW – Beeld: VW-Presseamt AG
De eerste autos voor het wagenpark van het Vaticaan: Paus Franciscus met de VW-managers Marcus Osegowitsch (links), Imelda Labbé en Christian Dahlheim in het Vaticaan – en natuurlijk de eerste twee ID.3 Pro Performance.

-Vaticaanstad/Wolfsburg- Het Duitse autoconcern Volkswagen wordt  hofleverancier op het gebied van automobiliteit voor het Vaticaan.

VW zal alle voertuigen die nu in gebruik zijn vervangen door electrische auto’s. De leveringen zijn deze maand begonnen en lopen tot aan 2030. Vanaf 2030 rijdt er geen benzine of dieselauto meer in het Vaticaan.

Dat meldt de Duitse autofabrikant bij de aflevering van de eerste twee VW-ID3 wagens aan de Paus persoonlijk. De Paus heeft daarmee niet alleen klimaatvriendelijke auto’s aangeschaft, maar deed ook een koopje.

Dumpprijzen

Volkswagens kan zijn electrische auto’s maar moeilijk kwijt. In het thuisland willen velen geen electrische VW, vanwege de geringe afstand die de auto’s met een volle accu halen. Ook het design spreekt weinig Duitsers aan. Voeg daar nog bij dat het netwerk van laadpalen in Duitsland belabberd is.

Dus worden de VW’s van het type ID tegen fors lagere prijzen weggezet. Het gaat bij de aanschaf van het Vaticaan om het model ID.3 Pro Performance. In de eerste helft van 2024 levert VW nog eens 40 electrische wagens uit de ID-serie af bij de Paus. Na dann gute fahrt…