Wereldraad van Kerken hekelt geweld tegen Christenen in Israël

Leestijd: < 1 minuut
Woensdag 31 mei 2023 – 06:00 uur – Bron: Redactie Kerk/KNA Beeld: Publiek domein

-Geneve- De Wereldraad van Kerken (WCC) heeft bezorgd gereageerd over toenemend gewelddadige acties en protesten van ultra-orthodoxe Joodse activisten tegen Christenen in Jeruzalem. 

 “Jeruzalem is een heilige stad met drie religies: Jodendom, Christendom en Islam”, zei algemeen secretaris van de Wereldraad van Kerken, Jerry Pillay, gisteren in Genève. “Schendingen van de status quo leiden tot verdeeldheid, ontbering en geweld.”

Bespuugd, uitgescholden en aangevallen

Het laatste protest tegen Christenen vond volgens de Wereldraad van Kerken plaats op 28 mei. Volgens de Raad zouden Joodse radicalen hebben Christenen hebben bespuugd, uitgescholden en aangevallen in de buurt van de Klaagmuur.

De Israëlische Anti-Defamation League heeft de acties tegen Christenen in Jeruzalem “verachtelijk” genoemd, voegt de Wereldraad van Kerken eraan toe. Kerkleiders in Jeruzalem hebben herhaaldelijk hun bezorgdheid geuit over aanvallen en intimidatie door extremistische Joden in de Israëlische samenleving.

De Wereldraad van Kerken ( World Council Of Churches) is een van de belangrijkste internationale Christelijk-oecumenische organisaties. De Wereldraad van Kerken werd op 23 augustus 1948 opgericht in Amsterdam en is gevestigd in Geneve. In tegenstelling tot de Oud Katholieke Kerk is de Rooms-Katholieke Kerk geen lid, maar werkt wel samen met deze organisatie.