Woning in de Hemel kost al gauw 3 ton

Leestijd: 2 minuten
Vrijdag 6 oktober 2023 -19:35 uur – Bron: Redactie Kerk/Nius – Beeld: Publiek domein

-Leon- Een Spanjaard die zich voordeed als God heeft een hoogbejaarde vrouw met een psychische stoornis opgelicht voor bijna 300.000 euro. Hij vertelde haar dat hij het geld zou storten op de ‘Bank van de Hemel’ opdat zij daar een huis kon bouwen voor haar overleden familieleden. Een rechtbank in de Spaanse stad León heeft aan deze praktijken nu een eind gemaakt en de man veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf, meldt platform Nius.

De bejaarde vrouw heeft een ernstige psychische persoonlijkheidsstoornis. Zo heeft zij met regelmaat waanideeën waardoor zij denkt een Heilige te zijn en de macht heeft om de wereld te veranderen. De vrouw in kwestie haalt waanideeën en realiteit door elkaar.

De nu veroordeelde man belde de bejaarde vrouw met een afgeschermd telefoonnummer en liet haar geloven dat zij gebeld werd door ‘God’ of de ‘Maagd Maria’. Tijdens de telefoongesprekken kreeg zij de opdracht geld te storten op een rekeningnummer van de ‘Bank van de Hemel’, maar zij mocht het ook contant langsbrengen in de winkel van de oplichter.

De valse ‘God’ die de bejaarde vrouw heeft opgelicht, heeft kans gezien om in zes jaar tijd 287.000 euro van haar te stelen. Het slachtoffer is nu financieel geruineerd en heeft schulden bij de bank, buiten haar kleine pensioenuitkering heeft zij niets meer. De praktijken van de man werden ontdekt door de kinderen van het slachtoffer, die op hun beurt aangifte deden.

Voor de oude dame in kwestie is er één troost:  God belooft de mens geen kalme reis, maar wél een behouden aankomst.