Zaligspreking voor Pakistaanse minister

Leestijd: < 1 minuut -Islamabad/Rome- (KNA) In Islamabad wil men de Zaligspreking voor de vermoorde minister Shahbaz Bhatti weer oppakken. De Vaticaanse perskamer deelt mee, dat de Bisschop van het Pakistaanse hoofdstad-Bisdom, Joseph Arshad, het verzamelen van getuigenverklaringen weer wil opstarten. Door het overlijden van de voormalig Bisschop Rufin Anthony in oktober 2016 werd het opgestarte proces onderbroken.

De Katholiek en voormalig minister voor minderheden Shahbaz Bhatti werd op 2 maart 2011 door een splintergroepering van de Islamistische Tehrik-i-Taliban Pakistan (TTP) vermoord.

Ondanks herhaaldelijke bedreigingen weigerde hij het land te verlaten. Persagentschap Fides citeert zijn broer Paul Bhatti met de woorden: “In Pakistan verlangen de gelovigen vanuit het diepst van hun hart, dat Shahbaz Bhatti spoedig door de Kerk als martelaar voor het geloof erkenning gaat krijgen.”

Paul Bhatti volgde zijn broer als minister op en is tevens president van ‘All Pakistan Minorities Alliance’. Tevens leidt hij de ‘Shahbaz Foundation’, die het werk van de vermoorde minister wil voorzetten.