Zangeres Raffaella Carrà (A far l’amore comincia tu) overleden

Leestijd: < 1 minuut

 De Italiaanse zangeres, actrice en tv-presentatrice Raffaella Carrà is op 78-jarige leeftijd overleden. Internationaal werd zij op slag wereldberoemd in 1977 met haar wereldhit ‘A far l’amore cominca tu’.

Maandag 5 juli 2021 16:45 – Bron: Redactie binnenland- Foto: Publiek domein
  -Rome- Carrà was al op jonge leeftijd actief als performer, zij begon in reclamefilms en stapte later over naar de echte films, maar ook entertainmentprogramma’s op televisie. Hoewel zij een diepgelovige Katholieke vrouw was, tot aan haar dood, kreeg zij in de zestiger en zeventiger jaren veel (kerkelijke) kritiek op haar baanbrekende choreografie en gewaagde outfits, die kritiek schaadde haar populariteit overigens niet. In 1971 verhuisde zij naar Spanje, waar zij tv-programma’s ging presenteren en ook spaanstalig repertoire bracht.


Met haar wereldhit en evergreen A far l’amore comincia tu brak Carrà pas echt door. Het nummer (met het vaak verbasterde refrein Scoppia, scoppia mi sco) was een oproep aan vrouwen om hun minnaars duidelijk te maken wat zij willen in bed. In 2011 werd het nummer in een remix opnieuw op de markt gebracht.
Naast haar werk als zangeres en actrice, deed zij vrijwilligerswerk voor daklozen en was een trouwe kerkganger.