Zelensky belt opnieuw met de Paus

Leestijd: < 1 minuut
Woensdag 23 maart 2022 05:36 – Bron: Redactie kerk/KNA – Beeld: Pixabay
 -Kiev/Vaticaanstad- De Oekraïense President Wolodymyr Zelensky heeft gisteren opnieuw met Paus Franciscus getelefoneerd. In het gesprek zei Zelensky een groot voorstander van een bemiddelende rol van het Vaticaan in de gesprekken met Rusland te zijn, om tot een akkoord te komen. Ook dankte hij de Paus voor zijn hulp en gebed.

De Paus en de President spraken voorts over de humanitaire situatie en de blokkade door Russische troepen van vluchtwegen, aldus Zelensky via Twitter. In een videotoespraak tot de leden van het Italiaans parlement zei Zelensky dat de Paus begrip toont voor de wens naar vrede in de Oekraïne en dat het land moet vechten om die wens in vervulling te laten gaan. Het telefoongesprek werd door de perskamer van het Vaticaan bevestigd, zonder op de inhoud van het gesprek in te gaan.

In zijn videotoespraak tot de Italiaanse politici vroeg Zelensky ook om verdere hulp en hardere sancties tegen Rusland. Dagelijks groeit het aantal doden, onder wie vele kinderen. Zelensky maakte een vergelijking tussen de Oekraïense stad Marioepol en Genua. “Stelt U zich eens voor dat Genua zou leeglopen en volledig verwoest zou zijn”